bismillahirrahmanirrahim...

dan AKU tidak menciptakan jin dan manusia melainkan supaya mereka beribadah kepadaKU.(Adz-Dzaariyaat 51:56)

Thursday, June 23, 2011

visa oh visa



hidup matiku hanya kerana Dia-jupetra

ok,currently memang bz sket......histology menanti 30 jun ni....oral histology 2 julai...english paper 4 julai...ok,people doakan kami sume...insyaAllah,budak2 zagazig tahun 1 akan buwat yang terbaek kan...insyaAllah

yang duk kalut laginye,sebab visa dah mati 11 jun..sebab gara2 exam physiology lah yang buwat segala2nye pasal visa ke ape ker sume dah tak ingat...panahan physio..perghh

dan sekarang terpaksa bayar denda 150 le..campur setem 5 le...campur service die 9 le...total,164 le...free2 jer melayang....kan lepas kalau beli makanan...uwaaaa

dan 3 hari lagi kene g cop visa...hurmmm...then,aku nak urus pasal tiket balik..haiyaaa..still konfius nak balik biler..dan demi keselamatan,aku amek keputusan nak balik 15 ogos...tengah2 ramadan...hurmm,sedihnye...

yang pasal visa ni,semalam memang cuak sangat2 sebab takut terlibat ngan pihak polis...sebab kitorang still ade masalah ngan pertukaran dari mansurah ke zagazig..dush2..cuak sangat2...sebab mase kat mansurah,kitorang pernah sambung visa ngan cara salah...sebab mase tu tak de tasdiq lagi....tu la zati,duk mesir ni jangan cari pasal la weh...siyes menakutkan

then,mase nak buwat visa tu,ammu(pak cik) tu tak pandai cakap english..so,kitorang terpaksa masuk dalam tempat buwat isa tu,nak tengok aper perkataan borang dalam bahasa arab...duk melilau lilau,jumpe la,rupa2nye "iqomatu ttolabah"....baru la die paham...then,die suh kitorang masuk dalam...die suh aku duk kat situ ngan die,then die suh Ah dan Ju pegi beli setem...al kisahnye,aku lak dijadikan PA die...haihhh,setudent2 malizi lain yang tak tandatangan name,die suh aku tolong tandatangan..hahhaha,ammu ni aku dijadikan PA lak..entah nama sape la aku g tandatangan....

al kisah AH dan Ju lak,diorang pegi beli setem,AH dah tunjuk duit 50 le kat depan ammah(mak cik) tu,tapi mak cik tu lak pegi duk marah2 diorang,"mane duit????!!!"...mak nik mata pengkau ke ape,duit kat depan mata die je..adoi la,orang arab ni memang kejenye berteriak je...haham,macam2 la kerenah orang arab ni

then,pak cik ni suh "taswir" visa tuh..ha,sini la yang part lawaknye...salah aku la ni,aku ingatkan "taswir" tu gambar...so,aku pon translate la kat jue,pak cik ni nak gambar passport,ju dengan semangat dan berkeyakinan mengeluarkan gambar dan bagi kat ammu tu,then ammu tu tak amek pon..tapi die duk tunjuk kat visa tu,"dih,taswir"...aku cakap dalam hati,"amende la pak cik ni nak?kan ju dah bagi gambar.."..memang mase tuh tak mengerti sangat ape la die nak sebenarnye....hahaha,rupa2nye,"taswir" tu fotostat....die suh fotostat part visa tu kat kedai depan tu...lollll,fotostat ke..haiyaaa

kitorang g buwat visa dalam kul 9.30 pagi...siap urusan dalam kul 1 tengari kot rasenye..lame kan...macam ni la urusan kat mesir...keyword=kene SABAR...kalau korang tak sabar,same2 nak bersikap pemarah,memang tak leh hidup kat mesir la..hehe

ok la....need to continue my work...=)



2 comments:

  1. ok kot sampai pukul 1.

    Ada yang sampai pukul 330 petang. Haha

    ReplyDelete
  2. kul 3.30???pergh..."sekejap"nye.....

    ReplyDelete