bismillahirrahmanirrahim...

dan AKU tidak menciptakan jin dan manusia melainkan supaya mereka beribadah kepadaKU.(Adz-Dzaariyaat 51:56)

Tuesday, June 21, 2011

kisah solat

hidup matiku hanya kerana Dia-jupetra

IN THE NAME OF ALLAH

Pada suatu ketika, peha Sayyidina Ali r.a. Telah terkena panah. Apabila cuba dicabut, beliau merasa begitu sakit. Seseorang telah mencadangkan supaya panah itu dicabut ketika beliau sedang solat. Apabila selesai solat, beliau bertanya sudahkah mereka mencabut panah tersebut. Mereka menjawab ya. Apabila ditanya, apakah beliau tidak merasa sakit? Beliau menjawab, beliau sedikit pun tidak merasa sakit..


masyaAllah,see....iman kite memang tak setanding dengan para sahabat....peristiwa ni nampak sangat betapa tingginya kekhusyukan time die solat..ya Rabb,memang amat susah nak dapatkan khusyuk tu...i know,sebab sume ni punca dari hati yang kotor..yup,i know...everytime aku wat salah...thats why,i'm always praying Allah will forgive all my sin..Oh My Lord,i turn to You...with full of tears...andai diri ini terlena ngan dunia,Kau sedarkan aku ya Allah..jangan biarkan aku terus terlena...iman dalam diri perlu sentiasa di top up..bukan dikurangkan...insyaAllah khair 'ala kulli hal..=)




2 comments: