bismillahirrahmanirrahim...

dan AKU tidak menciptakan jin dan manusia melainkan supaya mereka beribadah kepadaKU.(Adz-Dzaariyaat 51:56)

Tuesday, June 21, 2011

dinner

hidup matiku hanya kerana Dia-jupetra

Alhamdulillah..skang kat mesir pukul 1 pagi...saya baru lepas siap masak untuk makan malam...hehehe,sebab tertido punye pasal...ahli bait umah ni pon memang jenis makan pukul 1 or 2 pagi...stay up sampai subuh...so,bende ni normal di rumah kami...

meh nak cecite pasal kejadian kat gamaah untuk oral exam physiology...ya rabbi....berdebar+cuak pada mulanye sebab tengok kawan2 lain sume cam dah meshi ngan physiology..aku jer tergagap gagap nak explain biler diorang duk nanye2 soklan...ish,tertekan giler tadi...

alih2,husna dapat dr baha..pergh,doctor yang paling digeruni....lagi la cuak kuasa infinity....aku p0n teruskan duk membaca...dan biler time doctor panggil name,mase tu la heart rate akan naik,lubb dubb lubb dubb...pergh....tapi berdebar tu hanya pada permulaan...

dan nombor aku sepatutnye panggil cam tengah2 la..kirenye bukan first dan bukan last...but,suasana yang sangat abnormal berlaku hari ni...abnormalities due to ketidak pekaan aku atau doctor yang tercicirkan nama aku..sebab mase tu dah hampir kul 12 tengahari..dan students pon semakin berkurang..doctor pon semakin berkurang..sumer dah nak balik..

haih,apsal lak jadi camnie...tapi,aku dan ain menunggu dengan penuh kesabaran...Allah masih bagi peluang untuk membaca..so we grab that chance la kan..jangan duk melangut jer..tapi,tahap kesabaran pon ade hadnye..wuuu..bayang la..physiology oral exam ade 2 section...so,memang agak cuak sebab section 1 pon tak dipanggil2 lagi...dan masa terus berlalu,dan manusia semakin berkurang,dan budak2 tahun 1 semakin berkurang,suasana sudah tidak sehangat pada mulanya...

wahhh,ni ape nak jadi ni...apsal jadi canie...dan apabila dah sampai kul 1 tengahari..instict rase cam sumthing ni...tak sedap hati ni..so,aku pon teman ain pegi jumpe doctor...kitorang pon cakap la,kitorang still tak amek oral exam...dan mase tu lah,aku duk intai2 bilik doctor..pergh,meja kosong,kerusi kosong...so,sape yang nak soal aku ni???

kebaboooo...duk melilau lilau...then,doctor suh kami jumpe doctor HOD,dr raof...mase tuh,ain pon explain kat doctor..doctor pon agak terkejut...die pon buka envelope yang ade kertas markah kitorang...(mase tu cuak giler sebab die dah siap bungkus nak dihantar ke sistem permakahan)..berdebar weh...then,as expected,memang markah untuk aku dan ain ZERO..sebabnye???tak amek exam...

ya Rabbi,mase tu rase cam nak nangis je..then,kitorang pon dibawa untuk disoal oleh doctor pompuan ni..die nampak cam baik la...dan die pon soal aku...Alhamdulillah,aku kene soal 3 soalan..COP,pelvic nerve dan erhtropoietin....alhamdulillah..dan ain pon smooth jer...die pon puji,excellent..(aku pon cakap dalam hati,alhamdulillah..Allah buwat sumenye ade hikmah)..

then,die pon cakap,"u can go home now"..maksudnye tak dek section 1 or 2..die terus gabung..kak mirah dan bob lak,dapat satu soxlan jer untuk section 2...memang naseb sungguh sape yang last2 ni...muka doctor pon dah penat...

aku just boleh cakap,setiap yang berlaku,Allah buwat ade hikmahnye...tadi perasaan berdebar dan sedih tengok markah ZERO..alhamdulillah,Allah bagi doctor baek..but,anything could happen kan sepanjang tempoh exam ni...macam2 boleh berlaku..berlaku pertukaran markah la..pertukaran nama la..tu yang aku risau tu...sebab tu la,konsep TAWAKKAL ni kene 24 jam..kene sampai mati..hidup tanpa tawakkal ni ibarat tak caye ngan kuasa Allah la..Allah cakap"kun fayakun"..hah,jadilah..contohnya,NURUL IZZATI BT MOHD SALLEH..MUMTAZ..alhamdulillah,kuasa ALLAH..dan kalau berlaku SEBALIKNYE,ade terselit hikmahnye di situ.insyaAllah...tak semestinye mumtaz kalau nak berjaya...aku just harapkan sume paper lulus..tu je...i'm not aiming for mumtaz,tapi perasaan nak tu ade la...hehe..tak malu kan

ok la..nak makan nasi...sekarang 1.15 pagi...morning people..wahai warga mesir,silalah bangun..mengadap sejadah..jom bertahajjud dan berkhalwat dengan Pencipta..insyaAllah,ade kemanisan terselit di situ...

=kholas=


2 comments:

  1. baca cerita kamu memang mencuakkan -.-'

    ReplyDelete
  2. ye..mmg cuak kuasa x tau nak ckp..=)

    ReplyDelete