bismillahirrahmanirrahim...

dan AKU tidak menciptakan jin dan manusia melainkan supaya mereka beribadah kepadaKU.(Adz-Dzaariyaat 51:56)

Saturday, April 23, 2011

fed up

hidup matiku hanya kerana Dia-jupetra

IN THE NAME OF ALLAH

hurm...diri ini terasa fed up bile bukak satu group kat FB....diorang patotnye bincang bende2 yang penting....bende2 yang siyes...balik2 KAPEL???apakah??kenape perkara kapel ni perlu dibincangkan lagi...fed up doe time saya bersemangat nak baca post2 kat group dakwah,tup2 yang kuar pasal KAPEL..hebatnyer perkataan kapel sebab mampu menggoyahkan iman2 remaja skang...

saya tak nafi,kuasa cinta memang terlalu hebat..hebat giler kot...sampai mampu mengubah someone....actually,kite tak perlu nak buang perasaan tuh...tapi tak perlulah pulak nak kapel2 ni...dah jelas dalam AQ,'wala takrabuzzina'.....malas dah nak describe pasal kapel,sebab kapel is one way mendekati zina...so,lu pikirlah sendirik ek...

memang tak dinafikan,perasaan ingin MENCINTAI dan DICINTAI itu lumrah...hurm,seperti yang berlaku kat hamba yang hina ini skang...memang rase down kan biler kite tak mampu nak confess perasaan sendirik kat si dia...padahal senang jer,cakap jer 'SAYA SAyANG AWAK'...tapi,awas kawan2,andai perkataan tu terucap before ur real marriage,anda telah masuk ke perangkap setan2 laknatullah...nauzubillah

camne ek nak cakap?gini jer la,simpan dulu perasaan kite..biarkan perasaan tu duk diam2 dalam jiwa....andai tak mampu nak kawen lagi,biarkan dulu...(macam aku la...)senyapkan jer perasaan tuh..teringat kata2 seorang hamba Allah,die slalu pesan,'enti berserahlah urusan ini kepada Allah,berharaplah pada Allah,insyaAllah Allah kata si dia untuk enti,si dia memang jodoh enti...berdoalah'.....

sob2...meshi2....anyway,aku pon simpan la perasaan ni..mula2 memang payah,tapi lama2 insyaAllah,akan rase senang....camni la,apakata kite busykan diri ngan keadaan sekarang..actually,semalm aku dan ah terjumpa something..menggeletar gak time baca...anyway,saangat2 takut...tapi,jangan terlalu takut weh,takut terpesong akidah..ingatlah,hanya kepada Allah kiter perlu takut...

ni,try baca...sangat mengejutkan....

memang sistem riba dah banyak berlaku...kan ALLAH bagitau dalam wahyu terakhir tuh,ancaman kat akhirat nanti andai kite wat riba..nauzubillah...takotttt

let us pray....berdoalah kepada Allah,mintaklah mati dalam husnul khotimah...takut doe...andai kite mati dalam keadaan maksiat,nauzubillah...tak nak pikir..tapi kene pikir..ishh


tapi,mengikut pesanan akak usrah,memang kite perlu bersedia untuk mati bile2 masa,tapi jangan sampai tak study lak....nanti jadi fitnah terhadap umat Islam...aku pon tanya,'ape yang fitnahnya'?then die jawab,fitnah terhadap ISLAm sebab kite terlalu menguruskan hal akhirat sampai urusan dunia terabai.maksudnye,kite tak study,so rezak pon down...orang kafir pon cakap,setakat ni jer ke umat ISLAM....

jom sama2 berubah...insyaAllah..Allah is always there for u..pintu berubah buka 24 hours...until kiamat....ingatlah,Allah akan jadi sangat tegas andai lepas kiamat..pintu taubat dah tak terbuka...Allah,takotnye...

segala tulisan di atas adalah pesanan untuk diri sendiri jugak...aku terlalu lemah..lalai...lalai ngan hiburan2..ishh

=kholas=


4 comments:

  1. siapa 2 orang yang mahu kahwin itu ?

    ReplyDelete
  2. sorang tu husna kan ngan dr zubeir..sorg lagi....secret...nanti insyaAllah diumumkan..kalau jadi la

    ReplyDelete
  3. I c . Instinct ade kata something.

    ReplyDelete
  4. huhu.....jgn pikir pelik2....tunggu dan lihat..tp yg pasti bukan saya la...

    ReplyDelete