bismillahirrahmanirrahim...

dan AKU tidak menciptakan jin dan manusia melainkan supaya mereka beribadah kepadaKU.(Adz-Dzaariyaat 51:56)

Monday, August 5, 2013

Nur Alya Qaisara

hidup matiku hanya kerana Dia-jupetra


IN THE NAME OF ALLAH





ni budak debab nama alya....ni gambar die masa 6 ke 7 bulan tak ingat.skang umo die dah 2 tahun......wat i wanna say is....nur alya qaisara ni macam cokelat...saya hepi bile ada budak ni..haha,sebab perasaan die sama cam makan cokelat,hepi semacam..dan rasa kalau tak main ngan die,rase sedih semacam..=)

Die ni anak sedare pertama...dan memang ni sorang je setakat ni...untung laaa..cucu kesayangan mak ngan ayah saya ni..huhu,cakap je nak ape,orang sume layann...

Hari ni...buat kuih almond london ngan kakak ipar,merangkap mak budak ni....ada la jugak budak ni nak jugak menolong buwat...(tolong sepahkan ada la....)

Mula-mula die behave je..tengok je kitorng buwat...pastu..mintak kacang tu..die nak makan..pastu mintak lagi,mintak lagi,mintak lagi...makan je keje die...pastu,tetibe bangun,gi jumpe kawan baik die..kawan baik die nama 'cat'...yakni seekor kucing...manja giler kucing ni...ada ke patot kacang mahal mahal alya pegi bagi kat kucing??!!!

saya cammm...alya oiii,dah laa...bagi kucing tu bende lain...saya pon bukak peti..jumpe ikan rebus...haaa,bagi ikan ni kat kucing..die pon bagi...duk usap usap kucing tu..haaaaiiii,kiutnye mereka...rase cam,nak flashback balek zaman kecik kecik dulu muka saya cane..haha

pastu...budak debab ni nakal tak ingatttt....ada ke patot...ayah saya tido,die pi amek febreeze and then pegi sembur ayah saya yang tengah tido..dah la waktu tu tengah hariii...budak ni..siyes nakal tak hengat!

Pas bukak pose....saya pon sambung melayan budak ni....die amek quraan...saya sebut 'alif'..die pi sebut 'ba'...pelik bebenor..comel je..=)

Pastu...die gi belek  AQ dari muka surat pertama sampai last...pastu,sodakollahulazim....angkat tangan,suh saya baca doa AQ...aikkk,bukan tak baca ke AQ...hehe,main main je die ni...tak pe la,penghibur hati...


Banyak lagi la kereneh budak nakal ni....tapi die sangat bijak...kalau kita jangan tu,die ikut..jangan ni,die ikut...tak kedekuttt...die pi bagi air die minum kat saya...die paksa saya minum,air vitagen lak tu..alya sayangg,che lang pose tauuuu....bukan cam alyaa,makan selamba badak je..hehe


 Ok la...sekadar coretan dari hati...rase cam tak sabar nak anak..(tetibe je..)hahaha,penat woo layan die ni..nak main lari lari pulak...main la ngan die...dah lah pose,mesti la die menang,saya kalah...ok,surrender!








2 comments:

  1. dasyat noo penangan anak buah :p

    ReplyDelete
  2. hahaha..siyesly...mu pon mesti bes main ngn zahra mu tu..mesti comey gilosss

    ReplyDelete